Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Lysmesse i Sandvikskirken med høstavslutning

4. desember 2016 kl. 17:00 - 21:00

Kilde: http://www.sandvikenmenighet.no/Artikler/Nyheter/ArticleId/1478/Sandvikskirken

I år som tidligere inviterer vi hele familien til lysmessen i Sandvikskirken 2. søndag i advent:

Søndag 4. desember kl. 18.00

Lysmessen er et samarbeid mellom menigheten og speiderne, og blir også i år feiret som en ungdomsgudstjeneste sammen med konfirmantene, med nattverd. Vi kommer til å bruke speidernes fredslys fra Fødselskirken i Betlehem i Lysmessen. Noen av speidere vil også delta med skriftlesing.

Gudstjenesten vil vare ca. 1 time og 15 min.

Følgende stiller i kirken kl. 17.00 til øving:

  • Småspeidere
  • Speidere i tropp
  • Lederne og roverne

La oss fylle Sandvikskirken og gjøre dette til en høytidelig og stemningsfull førjulsmarkering!

Speiderdrakt

Ta gjerne på skjorte og sjal. Har du ikke skjorte, kan du bruke gruppens t-skjorte, eller bare sjalet. Skal du gjøre det skikkelig skikkelig, ta også på mørk blå bukse. Aspirantene i flokken blir tatt opp tirsdagen etter lysmessen, og bør kjøpe sjal (på Speidersenteret) til opptakelsen som de bruker under lysmessen.

Etter messen har vi felles høstavslutning for alle småspeidere, speidere, rovere og ledere i etasjen over lokalet, med pizza og brus. For å vite hvor mange som kommer, må vi ha påmelding senest fredag 2. desember, send e-post til gruppeleder@4bergen.no

Vel møtt, Speiderhilsen

Gruppeledelsen

Til foreldre/foresatte

Litt om lysmesse og nattverd

I stedet for å legge opp til to gudstjenester samme dag, ønsker menigheten at kirkegjengerne samler seg med speiderne om Lysmessen. Lysmessen/ungdomsgudstjenesten vil være søndagens hovedgudstjeneste i Sandvikskirken. Sandviken menighet har tradisjon for å feire nattverd hver søndag. De ønsker oss således vel møtt til den tradisjonelle lysmessen 2. søndag i advent, feiret som en ungdomsgudstjeneste med nattverd.

De speiderne som er døpt og ønsker å gå fram og ta imot nattverden er velkommen til det.

Det er opp til hver enkelt speider å ta stilling til dette, gjerne i samråd med foreldre. Speidere tenker forskjellig om kristen tro, og alle skal respekteres med sitt ståsted. Det er altså OK å gå fram, og OK å bli sittende i benken om man ikke kjenner seg klar for å går fram og ta imot Jesus i brødet og vinen.

Uansett om man velger å delta i nattverdsmåltidet eller ikke, Lysmessen er en stilfull høytidsstund som pleier å være en god opplevelse for alle som deltar, i en ellers travel førjulstid!

(Det flotte bildet av Sandvikskirken har vi «lånt» fra menigheten sin nettside (http://www.sandvikenmenighet.no/Artikler/Nyheter/ArticleId/1478/Sandvikskirken), og det er tatt av Andreas Melve)

Detaljer

Dato:
4. desember 2016
Tid
17:00 - 21:00
Hendelse Kategorier:
, , , , ,
Hendelse Tags:
,

Sted

Sandvikskirken
Kirkegaten 1A
Bergen, Norge