Takk for en helt vilt bra tur til Nord2017

Førtito speidere satt i trappen i avgangshallen på Flesland. Forventningene var like lett å se som blitzen på foreldrendes kameraer. Med midnattssolen skulle leiren varte i 14 dager på en uke og etter ankomst 23.30, en gåtur og teltoppsetting var speiderene klare for å utforske leiren. Kjipe ledere ville at speiderne skulle gå å legge seg selv om klokken ikke var mer enn 01.30. Vi håper de fikk noe igjen for dette resten av uken.

Lørdag gikk med til å sette opp leiren og om kvelden ble det servert et åpningsleirbål med youtuberen Weird Norwegian heist ned fra et Seaking helikopter, mens det passerte jagerfly over hodene våre. Litt underholdnig og musikk for ulike aldersgrupper gjorde at alle fant noe som de likte. Like før leirbålet ble Amalie Halleland overrasket med å bli sendt opp til hovedsenen på leirbålet. Det mottok hun Speidersjefens topputmerkelse fra speidersjefen selv foran 9000 tilskuere. Vill jubel i gruppen og stor applaus fra publikum.

Med fire patruljer og tre ulike program, litt vilt, vilt og helt vilt ble det aktiviteter både tidlig og sent. Nattaktivitet for en patrulje til klokken 2 om natten og revelje for en annen patrulje klokken 8. Haiken, en natt på tur for patruljene uten ledere, ble gjennomført med glans. Vått og kaldt vær er spesialiteten til speiderne og hadde nok en mye enklere oppgave enn speidere fra f.eks. Australia som deltok sammen med en rekke andre land på leiren.

At det blir mye jobbing for alle på leir er ingen hemmelighet, men hva om man hadde en god unskyldinng for å slippe, bare litt? På markedsdagen ble det tilbudt falske sykemeldinger med fritak for bæring etter raiestrekk og unntak for oppvask for hull i sagtann eller klutenallergi, underskrevet Dr. Dyroggod.

Avslutingsleirbålet gav en fin avrunning av leiren før vi pakket tingene våre. Denne natten var det ikke rom for mye søvn og vi gikk manngard klokken ett om natten. Det var først da en i troppledelsen oppdaget det: Er vi så mange?

Bagasjen ble levert halv tre og klokken litt over fire lå hele troppen og sov i avgangshallen på Bodø lufthavn. Med avgang kl seks ble det litt soving på flyet også før flyet landet i Bergen og underlig nok kom bagasjen også frem.

Takk for en helt vill opplevelse.

Hilsen

Troppsledelsen som nærmer seg utsovet