Rovelagstur til Upsete i vinterferien

I tråd med tradisjonen dro roverlaget i år også på vintertur til Upsete.

RoverlagSkiturMars2011-2Tirsdag morgen tok vi toget fra Bergen, på Upsete vi ble møtt med overskyet vær og masse snø. Vi dro opp til en flate like over hyttefeltet der vi satte opp lavvo og bygde mur som beskyttet lavvoen fra mye vind. Været var skiftende på de 3 dagene, og siste natten søkte vi ly på stasjonen, siden vi skulle nå et tidlig tog dagen etter. 

I år var det 4 rovere med på turen: Anders F. Drageset, Ingrid K. Koren, Marie Synnevåg og Bendik Vatne. Tirsdag morgen tok vi toget fra Bergen, på Upsete vi ble møtt med overskyet vær og masse snø. Vi dro opp til en flate like over hyttefeltet der vi satte opp en lavvo og bygde mur som beskyttet lavvoen fra mye vind. Resten av dagen gikk med til å få lavvoen varm og kose oss med taco til middag.

Dagen etter våknet vi til strålende solskinn og kjølig temperatur. Hele formiddagen koste vi oss i solskinnet, sto RoverlagSkiturMars2011-1masse på ski og akte nedover de bratte bakkene. Vi spiste lunsj ute, men på ettermiddagen begynte det å skye litt til. Utpå kvelden økte vindstyrken kraftig og vi måtte bardunere lavvoen ekstra godt. Etter en stund roet vinden seg ned, men det begynte å snø kraftig, så derfor satt vi fyringsvakt etter hverandre slik at vi hold lavvoen varm. 

Torsdagen var det kommet masse nysnø i løpet av natten, og vi bestemte oss for å gå en liten tur oppover i dalen. Vi kom et stykke oppover, men været begynte å bli gråere, så vi dro tilbake til leirområdet for å spise lunsj. Senere ble vi enige om å tilbringe den siste natten nede på stasjonen, både på grunn av det dårlige været og på grunn av at vi skulle rekke et tidligere tog. Pulkene ble pakket, veden ble brent opp og sekkene slengt på ryggen før vi sto ned de bratte bakkene mot stasjonen. Stasjonen var varm og god, og vi sov godt selv om det var flere mus som krafset rundt oss. 4 slitne speidere satte seg på toget på fredag og var veldig glade for å komme helskinnet hjem til Bergen. 

 Vi hadde en kjempeflott tur, og håper at vi kan gjenta den til neste år med enda flere deltagere.

Deltakere på turen var: Marie, Bendik, Anders og Ingrid

Skrevet av: Ingrid K. Koren Oppdatert: 06. mars 2011