Brannvernkurs i flokken mars 2011

Brannvernkurs

BrannvernkursDet var ikke så skummelt som jeg trodde, det var egentlig veldig kjekt” uttalte flere av småspeiderne i rød flokk, 4. Bergen – Sandviken etter tirsdagens brannvernskurs.
Som en del av ”Jeg er beredt” merket har flokkene i 4. Bergen – Sandviken hatt sitt eget brannvernkurs. Det var innleid hjelp som hadde med brennkammer, pulverapperat og brannteppe.

Etter en god prat om hva man kan gjøre for å unngå brann i hjemmet, ble det gått nøye gjennom hvordan man skulle reagere om ulykken først var ute. Alle fikk prøve å slukke brann med pulverapparatet, og vi fikk se hvordan et brannteppe skulle brukes for å stoppe brann på en person hvis klærne hadde tatt fyr. Det er ikke ofte det står flammer opp fra gården utenfor speiderhuset, så selv noen naboer måtte stikke nedom for å se.

Da alle flammer var slukket og dukken var reddet fra flammene, ble kun to spørsmål stilt; ”Har dere lært noe i dag?” og ”Var det spennende?” Det var 16 fornøyde småspeidere som svarte ett høyt JA! Møtet var uten tvil en suksess som kan anbefales til andre grupper.

Skrevet av: Solveig. Oppdatert: 28. mars 2011