Førerpatruljen har hatt snøhuletur til Upsete

Førepatruljen, supplert med deler av roverlaget hadde en strålende helg i snøhule på Upsete.

FørerpatUppseteFeb2011_DSC_00873 speidere, 4 rovere og 3 ledere fra troppen måtte tidlig opp for å nå morgentoget fra Bergen til Upsete. Der ble vi møtt av strålende sol fra skyfri himmel, 10-15 minusgrader og skarpt, deilig skiføre. Det var verdt det!

Vi gikk halvannen kilometer nordøstover fra stasjonen. På veien opp fikk vi øvd oss på sikre veivalg, litt om skred, utløpsområder og snøforhold, og på å dra tunge pulker i bratt terreng. Vel oppe ved en flott skavl satte vi opp medbragt lavvo og spiste lunsj. 

FørerpatUppseteFeb2011_DSC_0070

 

Snødybden ble sjekket og vurdert til å være god, og etter maten satte vi i gang med å grave to snøhuler rett ved siden av hverandre. Vi gravde hele ettermiddagen, og klokken halv åtte om kvelden var begge snøhulene ferdige. Da var det noen som var kalde, etter at solen gikk ned sank temperaturen med ca 10 grader.

 

FørerpatUppseteFeb2011_DSC_0078FørerpatUppseteFeb2011_DSC_0083

 

Vel inne i hulen var det klart for middag, lakris, noe varmt å drikke og en deilig sovepose å krype ned i. De som var kalde tinte opp med noe varmt i magen, og det ble en tidlig kveld – alle var slitne etter en formidabel graveinnsats. 

Søndag morgen koste vi oss i hulen til klokken var nesten halv 11. Da vi sto opp var været like fint som dagen før, og vi satt i sola og brant bål og spiste pølser etter at lavvoen og utstyret var pakket ned. Noen turgjengere som kom forbi dagen før kom opp igjen for å se om vi hadde overlevd. Vi lurte nesten på om de var litt misunnelige?

Etter en mer eller mindre vellykket nedkjøring satt vi i solveggen utenfor stasjonen mens vi ventet på toget, og snakket om hvordan turen hadde vært. Noen hadde hatt med seg for mye klær, noen hadde med for mye mat. Alle var enige om at det hadde vært kaldt, men kjekt. Neste år håper vi på å få med oss flere speidere!

FørerpatUppseteFeb2011_DSC_0090

Deltakere på turen var:

Førerpatrujlen: Daniel, Isak, Adrian
Rovere: Ingrid, Marie, Daniel
Ledere: Tone, Lars, Anders K.K.
Kjeledyr: Tundra

Skrevet av: Tone Oppdatert: 06. mars 2011