Godværet førte til storstilt oppslutning om Familiedagen i Stoltzekleiven

flaskeutskytning

Allerede før åpningen kl. 10 var de første deltakerne på vei opp Stoltzen. Etter hvert bare strømmet det på, og da løypen stengte kl. 14, hadde vi registrert over 575 startende, som er ny publikumsrekord! 

flaskeutskytningStoltzekleiven og Sandviksfjellet var «stinn» av folk som nøt septembersol og nydelig høstvær sist søndag. Små og store deltakere i familieløypen fikk prøve seg på ulike postoppgaver på strekningen mellom Sandvikspilen og Skredderdalen, blant annet oppgaver om Bergen, flaskekanoner, livlinekast og knuter. I tillegg kunne de nyte medbrakt niste eller snope pølser, vafler, kaker, vafler m.m. i kiosken ved nordenden av Storevatnet.

Fredag og lørdag før Familiedagen hadde speidere, ledere, foreldre og andre gode hjelpere sin vanlige økt med å ta seg av løperne i hovedløpet «Stoltzekleiven Opp» etter målpassering. Med ca 5000 startende skal det kokes opp ca 1000 liter vann til saft, 25 kasser bananer skal skjæres opp, og skiftetøyet til løperne skal klargjøres etter hvert som det kjøres opp med bil. 

Ca 10 speidere og ledere overnattet i lavvoer i målområdet fra fredag til søndag, og fra vi startet med oppriggingen fredag kl. 10, til vi pakket og forlot målområdet søndag kl. 17, hadde det gått nesten i ett så lenge det var dagslys.