Familiedag i ekte bergensk høstvær

Stoltzen

Søndag 27. september ble den hittil våteste dagen i september, men likevel valgte vel 275 store og små å utfordre regnværet og starte i «Stoltzekleiven Opp» familedag

StoltzenEtter å ha forsert Stoltzekleiven, fikk deltakerne være med på en løype fra Sandvikspilen til toppen av Skredderdalen, der vi hadde poster med forskjellige aktiviteter og utfordringer.

Mest populær var utvilsomt akivitetsposten med utskyting av «flaskeraketter» – brusflasker som vi hadde litt vann på, satte på kork, og deretter pumpet inn luft inntill trykket ble så stort at korken ble presset ut, og vanntrykket skjøt flaskene ut som raketter – til stor jubel for store og små.

I tillegg til flaskerakettene hadde vi poster med kiosk og Kims lek, og i mål fikk deltakene utdelt Stoltzen-t-skjorter, som under hovedløpet.

Utenom de registrerte startende talte vi vel 130 andre som valgte å legge turen opp Stoltzen i løpet av de 4 timene. I det hele tatt, imponerende tall som viser at bergenserne ikke lar seg skremme av at regnet høljer ned og tåken henger tungt over byfjellene.

Både småspeidere, speidere, rovere, ledere, søsken og foreldre var med på å gjennomføre arrangementet, enten ved å steke vafler og kaker for salg i kiosken, eller ved å bidra med innkjøp, transport og som postvakter under selve arrangementet. Flere av medlemmene og lederne våre hadde da overnattet på toppen av Stoltzen siden fredag for også å være med under avviklingen av hovedløpet. En stor takk til dere alle!