Sandviksspeidere over Besseggen

Besseggen

BesseggenEn liten delegasjon, på 3 speidere/rovere, to ledere og etpar medbrakte familiemedlemmer hadde en flott tur over Besseggen siste helgen i august.
Turen var arrangert av kretsstyret, og sammen med medlemmer fra kretsstyret og speidere fra 1. Fjøsanger, Bønes, 16. Bergen, 23. Bergen og 1. Storåsen dro vi fra Bergen i regn og tåke fredag ettermiddag. Været var like tungt da vi kom fram om kvelden etter 7 timer i buss. Lørdag morgen var det lettere, og da vi gikk til båten som skulle ta oss til Memurubu, begynte det etter hvert å klarne, og vi fikk en uforglemmelig tur i ganske bra vær. Selve Besseggen er en smal og bratt fjellkam med ca 250 m stigning som stiger opp mellom det irrgrønne Gjendevannet 500 m nedenfor, og det knallblå Bessvannet. For å komme dit måtte vi ta båt til Memurubu, og gå turen tilbake til Gjendesheim, nærmere 13 km. Totalt har turen også en stigning på ca 1000 høydemeter.

Se også omtale av turen på kretsens sider.

Klikk her for å se billedalbum fra turen.