Nye Kåken høytidelig åpnet

Kåken åpning

Kåken åpning«Måtte hell og lykke følge deg på de 7 fjell!» Slik ble byfjellshytten Kåken døpt da speiderne i Sandviken overtok den i 1960. Med de samme ordene ble nye Kåken innviet 10. september, så vidt 100 år etter at hytten sto ferdig for første gang.
Vel ett år etter brannen 2. august i fjor har Kåken reist seg igjen på ruinene av den gamle. En av Bergens mest brukte og best bevarte byfjellshytter står nå klar til å motta nye generasjoner speidere. Byfjellsforvalteren i Bergen, Jan Robert Brandsdal, fikk æren av å døpe den nye hytten, en seremoni som selvsagt ble beseglet med vann fra «Pytten» like ved.
Siden vi overtok hytten i 1960 har Kåken vært det viktigste samlingsmerket for speiderne i Sandviken, og ikke minst en viktig arena for det viktigste i speidingen: Å la barn og unge får prøve seg selv, uten voksenstyring.