Hemmelig tur for troppen 9. – 10. april 2005

gapahuk
gapahuk

Jasper, Linn-Serenne og Knut – morgenfriske og i godt humør! Foto: Vivian

«Dette er det gøyeste jeg har vært med på så lenge jeg har vært i speideren», var en av kommentarene etter troppens hemmelige tur i april. Speiderne møtte opp på lokalet lørdag morgen uten å vite annet enn at de skulle overnatte ute én natt. For å få vite hvor de skulle videre, måtte speiderne løse gåter og rebuser. De var innom brannstasjonen i Sandviken, hvor alle måtte lære seg en knute for å få vite bokstavene i det neste bestemmelsesstedet. Videre var det livlinekasting og morsekode på Sverresborg, og på Skansen Pensjonat førte paragrafer i speiderloven videre til et telefonnummer med neste clue. 

Til slutt fikk speiderne en nøkkel til en oppbevaringsboks med kart, bussrute og kartkoordinater til overnattingsstedet – nemlig Gullstølen på Løvstakken. Vel fremme lagde vi hamburgere til middag. Etter maten lekte vi «Skattejakt», helt til vi ble overrasket av et solid snøvær. Til tross for en litt våt og kald natt var alle i godt humør søndag morgen. Frokosten ble inntatt i småregn rundt bålet, men utover formiddagen lettet tåken og skyene. Til lunsj (eller var det fortsatt frokost…?) lagde vi ostesmørbrød og foliestekte epler, bananer og pærer, før vi ryddet etter oss og gikk ned til Bønes for å ta bussen hjem. De 10 som var med på turen hadde en morsom og spennende opplevelse – men hvor var alle dere andre? Forhåpentligvis får dere sjansen til å oppleve en liknende tur neste år – men da går selvsagt turen til et nytt hemmelig sted…